udkom!
- i den bedst mulige udgave

udkom!


- i den bedst mulige udgaveTurkisFarven turkis hjælper med at åbne kommunikationsvejene mellem hjertet og det talte ord. 

Det er en venlig og glad farve, der nyder livet. I farvepsykologi styrer og helbreder den følelserne og skaber følelsesmæssig balance og stabilitet.

 I denne proces, kan det føles som en følelsesmæssig rutchebane, der går op og ned, indtil det udligner sig selv. 


For meget turkis kan dog også føre til følelsesmæssig ubalance. Som en kombination af farven blå og en lille smule gul, passer turkis på farveskalaen mellem grøn og blå.


Farven turkis udstråler fred, ro og stilhed gennem den blå farve, balance og vækst fra den grønne farve, med en opløftende energi fra farven gul. Turkis genoplader vores ånd i perioder med meget mental stress og træthed, og lindrer følelsen af ensomhed. 


Du behøver bare at fokusere på farven turkis, enten på en væg eller tøj, og straks vil du føle dig rolig og afslappet – klar til at møde verden igen! Turkis er en god farve at have omkring sig, især i nødsituationer, da den hjælper dig med at tænke klart og tage beslutninger. 


Den hjælper desuden også med udviklingen af organisatoriske og ledelsesmæssige kompetencer. Farven turkis påvirker os, mere end den prædiker eller kræver noget af os.

Farven turkis er en fantastisk farve til at forbedre koncentrationen hos offentlige talere, da den beroliger nervesystemet, forbedrer udtalen, og opbygger selvtillid. 


Prøv at udskrive dine noter på turkisfarvet papir næste gang, du skal holde en tale, og se om ikke du kan mærke virkningen af farven. Turkis øger niveauet af kreativitet og følsomhed. Den er god til multitasking og kommer hurtigt til at kede sig, hvis den tvinges til at fokusere på den samme ting i lang tid. 


Farven turkis har en evne til at forbedre empati og omsorg. Den øger vores intuitive evner og åbner døren til spirituel vækst og vores sjæl.

Turkis kan også være selvcentreret og fokusere på sine egne behov fremfor andres. Samtidig kan den hjælpe os med at opbygge vores selvværd og til at elske os selv, hvilket øger vores evne til at elske andre betingelsesløst. 


I ekstreme tilfælde, kan den være pralende og narcissistisk. Selvom farven turkis er selvforsynende, frygter den alligevel at være alene. Den kan blive indelukket og utilnærmelig når dette sker, hvilket bare gør situationen værre. 


Farven turkis har en stærk iagttagelsesevne og kan være ganske diskriminerende. Den har evnen til at identificere vejen frem, vejen til succes. Den kan afveje fordele og ulemper, hvad der er rigtigt og forkert, i enhver situation.


 Turkis er en god farve at bruge, når du sidder fast og ikke ved, hvilken vej du skal bevæge sig. Farven turkis kan være upraktisk og idealistisk, fri for følelsesmæssige reaktioner, og overdrevet afslappet, rolig og fattet.


For meget turkis i dit liv kan overaktivere dit sind og skabe følelsesmæssig ubalance, hvilket gør dig enten overfølsom eller det helt modsatte. 


For lidt turkis i dit liv, kan få dig til at tilbageholde dine følelser, hvilket resulterer i hemmeligheder og forvirring omkring din retning i livet. Så fra et negativt perspektiv, kan for meget af farven turkis føre til følelsesmæssig ubalance, manglende kommunikationsevner, upålidelighed og vildledning.


 (Kilde: farvernesbetydning.dk)


Turkis giver kontakt til følelser og intuition. Den opbygger tillid, forbedrer kommunikation, vækker medfølelse gennem sin evne til at åbne hjertet og hjælper dig med at opdage formålet med dit liv. 


Turkis giver adgang til urgammel visdom og kan forbinde dig med din indre visdom. Den er gavnlig for løsningen af parforholdsproblemer og giver den nødvendige klarhed i forbindelse med vigtige beslutninger. 


Turkis kan også hjælpe til at forløse destruktive tanker og følelser, og til at finde fred i en vanskelig situation.

På det fysiske niveau hjælper turkis på lidelser i strube- og brystregionen. 


Farven beroliger nerverne, frigør stress og helbreder følelsesmæssige chok. Turkis kan også mildne feber, nervegigt og hudlidelser, der giver irritation og ar. 


Farven gavner huden og øger dens heling og dannelsen af ny hud.


Overdreven brug af turkis kan skabe kulde, ligegyldighed og manglende medfølelse.


(Kilde: Kroppens Hemmelige Sprog, Inna Segal)