udkom!
- i den bedst mulige udgave

udkom!


- i den bedst mulige udgaveSølvFarven sølv har forskellige betydninger på tværs af kulturer, lande og religioner. Ligesom guld er sølv en skinnende og metallisk farve, som mange steder i verden symboliserer velstand og rigdom.


I Bibelen er sølv ensbetydende med sandhed. I Første Mosebog symboliserer farven alderdom og i visse salmer aske eller svaghed. Sølv, som går mere over i en grå farve og som ikke skinner, betyder sorg, anger og ødelæggelse.

I hinduisme, hvor man mener, at sølv er mere som hvid eller grå, bæres farven ikke af kvinder, medmindre de altså ønsker at blive enker. 

Farven sølv menes også at opmuntre, fjerne negativitet og frembringe månens magi. Den har en dyb åndelig betydning og en forbindelse til selvet. I islam betyder sølv at man taler blødt, flydende og er meget veltalende.


Sølv er også en kraftfuld farve som kan skabe psykisk, fysisk og følelsesmæssig harmoni. Betydningen af farven sølv omfatter det glamourøse, sofistikerede og det fornemme. Gråhårede mænd og kvinder betragtes ofte som yndefulde, intelligente og kloge. I Danmark er der tradition for at man giver gaver lavet af sølv på 25-års bryllupsdagen, også kaldet sølvbryllup.


Du anses for at være blid, venlig og følsom, hvis du kan lide farven sølv. Hvid og sølv forbindes med selvet og spiritualitet. Hvor guld er maskulint, betragtes sølv som værende feminin energi. 


Farven sølv associeres med månen og tidevandet, og betragtes som udrensende, lysende og vejledende. Mennesker, der kan lide sølv, har en tendens til at være indadvendte og ofte leve i deres egen verden. De er meget kunstneriske, kreative og fantasifulde, hvilket gør dem til dygtige digtere og forfattere.


Det siges at succes nemt kommer til dem der kan lide denne farve. Det kan skyldes at disse mennesker er mere åbne overfor nye ideer og muligheder, samtidigt med at de er meget ressourcestærke.


På den negative side har folk der kan lide farven sølv en tendens til humørsvingninger, da deres humør reflekteres af ændringer i månens cyklus.

De lever ofte med vrangforestillinger i en fantasiverden.


 (Kilde: farvernesbetydning.dk)


Sølv er en farve, der modsvarer fred og vedholdenhed. Den beroliger nervøs anspændthed, giver sindsro og udvider bevidstheden. 

Sølv kan også styrke helbredelses-processer og bidrage til udrensning ved at fjerne sygdomme og tunge energier fra kroppen og skylle giftstoffer ud af blodet og vævet. 

Sølv hjælper til at helbrede nyrerne og afbalancere hormonfunktionen, og farven er kendt for at tilføre klarhed, beskyttelse og jordforbindelse.  

 (Kilde: Kroppens Hemmelige Sprog, Inna Segal)