udkom!
- i den bedst mulige udgave

udkom!


- i den bedst mulige udgave


Rød


Rød er en meget stærk farve. Det er en bemærkelsesværdig farve, der ofte anvendes på skilte, der signalerer forsigtighed eller advarsel. Farven rød er ofte forbundet med ordet stop. Det er en varm farve, der fremkalder en stærk følelse af lidenskab, begær, sex, energi, blod og krig. Den røde farve er god til at stjæle opmærksomheden fra andre farver, hvilket er nyttigt i mange sammenhænge.


Farven rød bruges ofte på flag som symbol på stolthed og styrke.

Den røde farve er en varm og positiv farve, som forbindes med vores fysiske behov og vores vilje til at overleve. Rød udstråler en stærk og kraftfuld maskulin energi og er en sporty farve, som mange bilproducenter vælger at fremvise deres udstillingsbiler i. 


Farven rød er energigivende og den fremprovokerer følelser og motiverer os til at skride til handling.


Den røde farve udtrykker pionerånd og ledelsesmæssige kvaliteter og fremmer ambitionsniveau og beslutsomhed. Farven rød indikerer styrke og vedholdenhed. Den kan øge selvtilliden hos dem, der er generte eller mangler viljestyrke. 

Den røde farve signalerer fysisk bevægelse og giver os livskraft. Den er seksualitetens farve og kan stimulere dyb og intim lidenskab i os, som kærlighed og sex på den positive side, eller hævn og vrede på den negative side.


Ofte bruges rød til at udtrykke kærlighed, som på Valentinsdag, men egentlig relaterer rød mere til seksualitet og begær end til kærlighed – kærlighed udtrykkes bedst med farven pink


De positive sider af den røde farve kan skabe liv med sin seksuelle energi, mens de negative sider udtrykkes ved vrede og aggression, i krig og ved ødelæggelse. Den røde farve kan også stimulere appetitten og benyttes blandt andet ofte til dette formål i restauranter.


At være omgivet af for meget rød kan gøre os irriterede, ophidsede og i sidste ende vrede. For lidt rød kan gøre os forsigtige, manipulerende og bange.


Rød øger din selvtillid og entusiasme, den stimulerer energi og kan øge blodtrykket, give hjertebanken og forhøjet puls. Rød opfordrer til handling og giver en følelse af sikkerhed og beskyttelse mod frygt og angst. 


Lys rød symboliserer glæde, seksualitet, lidenskab, følsomhed og kærlighed. 

Mørkerød forbindes med energi, viljestyrke, raseri, vrede, lederskab, mod, længsel og ondskab. 

Rødbrun associeres med høst og efterår, og den brunlige farve fremhæver maskuline kvaliteter.


(Kilde: farvernesbetydning.dk)
Rød rummer ubegrænset energi, varme, vitalitet og kraft. Det er en Farve, der indeholder både begejstring, sensualitet, mod, optimisme, motivation og præstationsevne. 


Rød tiltrækker penge, nye muligheder og velstand i livet. Den vækker også din kreativitet og hjælper dig til at realisere dine mål.


Brug rød som et kraftigt helbredelsesmiddel i behandlingen af blodsygdomme og til at forbedre blodcirkulationen. Farven har været brugt til at helbrede sygdomme, få sår og skrammer til at danne sårskorpe, opvarme kolde områder og lindre smerte. 


Den hjælper til at frigøre adrenalin og stimulerer den mentale og fysiske energi. På den måde kan farven medvirke til at afhjælpe depression, håbløshed, fastlåsthed og ubevægelighed. Anvend rød som et afgiftningsmiddel til at opløse giftige energier, tanker og følelser i kroppen.

Rød hjælper dig til at gå ned i vægt, øger din lyst til sex, forynger kroppen og genopretter den fysiske vitalitet. 


Farven giver både jordforbindelse, en stærk selvfølelse og fornemmelse af at høre til samt succes. Hvis du ikke er i et forhold, kan rød hjælpe dig til at tiltrække en partner. Den hjælper generte mennesker med at komme ud af deres skal og blive mere selvsikre.


Rød repræsenterer ild, vækst, spænding, fare og ødelæggelse og giver dermed en følelse af magt. Farven stimulerer sansesystemet og er gavnlig for mennesker, der lider af svigtende lugtesans, smagssans, syn, hørelse og berøringssans. 


Rød pirrer nerverne og får blodet til at danne hæmoglobin. Den varme, som farven fremkalder, er også fremragende til at få spændte muskler til at slappe af og fjerne ophobninger og slim i kroppen.


Rød kan hjælpe i behandlingen af anæmi, barnløshed, bronkitis, energiløshed, forkølelse (uden feber) forstoppelse, lammelse, lungebetændelse og tuberkulose.


Det er bedst, ikke at arbejde med rød, hvis man lider af forhøjet blodtryk, har problemer med hjertet, feber, stress, er følelsesmæssigt ude af balance eller bange, da farven kan gøre en mere ophidset eller vred. 


 For meget rød kan også gøre et menneske bekymret, for impulsivt, irritabelt, frustreret og voldeligt. Det bedste resultat opnås ved at bruge røde stråler sammen med orange og blå.


(Kilde: Kroppens Hemmelige Sprog, Inna Segal)