udkom!
- i den bedst mulige udgave

udkom!


- i den bedst mulige udgave


Orange


Farven orange er en kombination af rød og gul. Det er en lys og varm farve. Den repræsenterer ild, solen, sjov, varme og tropiske billeder. 


Orange betragtes som en sjov lys farve med appetitlige og lækre kvaliteter. Den øger desuden ilttilførslen til hjernen og stimulerer mental aktivitet. 


Farven orange er meget accepteret blandt unge. Som en citrus farve, er orange forbundet med sund mad og stimulerer appetitten. I design sammenhæng støder man næsten altid på den orange farve i forbindelse med noget tropisk, noget sjovt, eller noget til de unge.


Den orange farve udstråler varme og glæde, og kombinerer den fysiske energi fra farven rød med glæden fra farven gul


Orange relaterer til vores intuition, i modsætning til rød, som relaterer til den fysiske reaktion, eller gul, som relaterer til den psykiske reaktion. Farven orange tilbyder følelsesmæssig styrke i vanskelige tider. Den hjælper os til at komme i gennem skuffelser, fortvivlelse og sorg.


I farvepsykologi er farven orange optimistisk og opløftende – den opløfter vores ånd. I virkeligheden er orange så optimistisk og opløftende, at vi alle burde finde måder at implementere den i vores hverdag. Det kan f.eks. blot dreje sig om at bruge en orange farvet kuglepen eller lignende.


Farven orange tilfører spontanitet og et positivt livssyn. Det er en fantastisk farve at bruge i hårde økonomiske tider, til at holde os motiverede og hjælpe os med at se på den lyse side af livet. 


Med sin begejstring for livet, opfordrer farven orange til eventyr og risikovillighed, fysisk selvtillid, konkurrence og uafhængighed.


(Kilde: farvernesbetydning.dk)
Orange har en evne til at få alle følelser op til overfladen, så der kan løses op for dem. Farven spiller således en betydningsfuld rolle ved helbredelsen af en lang række problemer. 

Orange hjælper også til at behandle frygt, ensomhed og depression. Den forbedrer modstandskraft og vitalitet og vækker den seksuelle og kreative energi. 


Orange symboliserer varme og velstand, og vækker følelser som optimisme, begejstring, mod, beslutsomhed og spontanitet.

Orange kan hjælpe mennesker med at knytte i et forhold ved at lære dem, hvordan de skal give og modtage kærlighed. Den forbinder mennesker med deres visdom og intuition og giver dem mulighed for at opleve glæde og latter. 


Farven hjælper også med at håndtere tab, sorg og chok og kan bruges til at overvinde generthed, skyhed og forlegenhed. 


Det er en farve, der står for bevægelse og forandring, og derfor stimulerer og øger den pulsen.

Hvis man er kraftigt tiltrukket af orange stråler, kan det være tegn på chok eller et traume, der forhindrer vedkommende i at komme videre eller være til stede i nuet. Orange formår at vække gamle følelser og bringe dem op til overfladen, hvor de kan heles.


Orange hjælper med at helbrede problemer med fordøjelsen og nyrerne samt adrenalinproduktionen. Farvens vibration styrker milten og bugspytkirtlen og medvirker til optagelsen af ilt gennem åndedrætssystemet. 


Orange kan også bidrage til genvindelse af bevægelighed i leddene, løsne muskelkramper og styrke lungerne.

Brug orange til at behandle astma, betændelse, bronkitis, forkølelse, galdesten, gigt, lungelidelser, mental udmattelse, tumorer og lidelser i i slimhinder og nyrer. 


Orange stimulerer appetitten og hjælper ved tilstande som anoreksi, depression, indvoldssygdomme, mental og følelsesmæssig lammelse, mentalt sammenbrud, overgreb og tarmproblemer.


Farven bidrager endvidere til at skabe en god hormonbalance, hjælper ved problemer med frugtbarheden og afslører skjult frygt og bekymring.


(Kilde: Kroppens Hemmelige Sprog, Inna Segal)