udkom!
- i den bedst mulige udgave

udkom!


- i den bedst mulige udgave


Lilla-indigo


Lilla kombinerer stabiliteten fra den blå farve og energien fra den røde. Gennem tiderne, har lilla altid været forbundet med royalitet, adelighed og prestige. 


Farven lilla kan symbolisere mystik, magi, magt og luksus. Farven lilla vedrører fantasi og spiritualitet og giver os mulighed for at komme i kontakt med vores dybeste tanker. Forskellen mellem violet og lilla er, at violet vises i det synlige lysspektrum, mens lilla simpelthen er en blanding af rød og blå. 


Violet har den højeste vibration i det synlige spektrum. Selvom violet ikke er helt så intens som lilla, er deres essens ens. Generelt set er navnene udskiftelige og betydningen af farverne er ens. Begge farver indeholder energien og styrken fra farven rød, med spiritualiteten og integriteten fra farven blå. Farverne symboliserer foreningen af krop og sjæl, som skaber en balance mellem vores fysiske og vores åndelige energier.


Farven lilla eller violet hjælper dem, der søger meningen med livet og åndelig tilfredsstillelse. De udvider vores horisont og forbinder os til en højere bevidsthed. 


I betydningen af farver, repræsenterer lilla og violet fremtiden, fantasien og drømmene. De inspirerer og forbedrer vores psykiske evner og åndelige opmærksomhed, mens de samtidig sørger for at vi holder jordforbindelsen.


Farven violet vedrører fantasiverdenen og et behov for at flygte fra det praktiske liv. Det er dagdrømmerens flugt fra virkeligheden. Fra et farvepsykologisk perspektiv, fremmer lilla og violet harmoni af sindet og følelserne, og bidrager til mental balance og stabilitet, fred i sindet, en sammenhæng mellem den åndelige og fysiske verden, og mellem tanke og handling. 


Violet og lilla opfordrer til meditation. Farven violet inspirerer til ubetinget og uselvisk kærlighed og fremmer følsomhed og medfølelse. Violet kan være følsom overfor alle de forskellige former for forurening i verden i dag, hvad enten det er luftforurening, støjforurening, visuel forurening eller forurening i vores fødekæde. 


Denne følsomhed gør violet modtagelig for sygdomme og allergier, og sårbar overfor sine vante omgivelser. Farven violet opfordrer til kreative sysler og søger inspiration og originalitet gennem sine kreative bestræbelser. Den kan lide at være unik, individuel og uafhængig – ikke en del af flokken.


Kunstnere, musikere, forfattere, digtere og healere er alle inspireret af violet og dens magi og mystik. Violet er farven af den humanitære person, som elsker at gøre noget godt for andre. Kombinationen af visdom og magt, med følsomhed og ydmyghed, gør violet i stand til at hjælpe dem der er i nød.  


Farven lilla har magt. Den har en rigdom og kvalitet, som kræver respekt. Lilla er ambitiøs og selvsikker – det er leder typen. 


For meget af farven lilla kan fremme eller forværre depression hos nogle. Det er en farve, der bør  anvendes yderst forsigtigt og i små mængder af dem, der er sårbare overfor den.


 (Kilde: farvernesbetydning.dk)
Mauve er en bleg lavendel eller lyslilla farve, der giver dig kontakt med din intuition, vækker din inspiration og udvider din åndelige bevidsthed. Mauve kan hjælpe dig til at slippe tunge energier og blive afklaret. Som farve er mauve forbundet med blødhed, blidhed og accept, og den skaber en følelse af fred og ro. Den hjælper på problemer med øjne og ører, forbedrer hukommelsen og koncentrationsevnen og kan anvendes til at løsne op for stivsind og give dig en ny måde at opfatte en vanskelig situation på. Farven er også god til at åbne hjertet igen efter hjertesorg.


Indigo- dyb blålilla- hjælper ved alle sygdomme, der rammer hovedet, øjnene, ørerne og næsen. 


Farven stimulerer intuitionen, giver dig inspiration, aktiverer din visdom og øger din koncentration og evne til at slå igennem. 


Indigo fremmer åndelig udvidelse og åbner det tredje øje. Farven hjælper dig til at tage tingene lettere og slippe noget af den ansvarsbyrde, du bærer på. Farven kan også være med til at forbedre hukommelse og kommunikation.


Indigo kan vække frygt, der ligger begravet, finde frem til problemets rod og hjælpe dig til at komme fri af gamle fikseringer. Den kan være nyttig i behandlingen af adfærdsproblemer hos børn og mental og følelsesmæssig forvirring hos voksne. 


Den hjælper til at opløse stress, kan give en følelse af klarhed og retning i livet og opmuntre dig til at fortsætte din helbredelses- og regenereringsproces.

Indigo kan rense blodet og mindske for heftig blødning. Den kan styrke lugtesansen og fungere som et smertestillende middel. 


Farven kan også hjælpe i behandling af ansigtslammelse, astma, betændelse, bihulebetændelse, blindtarmsbetændelse, bronkitis, grå stær og andre øjenlidelser, hudlidelser, høreproblemer, iskias, knoglelidelser, lungebetændelse, lunge- og svælg lidelser, migræne, næseblødning, overaktiv skjoldbruskkirtel, rygsmerter og søvnløshed.


(Kilde: Kroppens Hemmelige Sprog, Inna Segal)