udkom!
- i den bedst mulige udgave

udkom!


- i den bedst mulige udgaveHvidHvid er ofte forbundet med at være ren, frisk og god. Farven på en frisk snestorm illustrerer en fredelig og ren vinter scene. Farven hvid anvendes ofte som baggrund på mange websider, da det er let at læse sort eller mørk tekst på den. 


Farven hvid bliver også brugt af masser af velgørende organisationer og non-profit organisationer, hvor den symboliserer noget godt og positivt. Farven hvid er normalt forbundet med at være ren og næsten himmelsk. Hvid forbindes også med hospitaler, læger og himlen.


I farvepsykologi er hvid farven for nye begyndelser – at tørre tavlen ren. Farven hvid er et tomt lærred, der venter på at blive skrevet på. Selvom hvid ikke stimulerer sanserne betydeligt, baner den vejen for skabelsen af noget som sindet kan forestille sig.


Hvid indeholder en ligelig fordeling af alle farver i spektret, der repræsenterer både de positive og negative aspekter i alle farver. Det er interessant at bemærke, at babyer kommer til verden med en perfekt balance af hvid, klar til at udfylde deres liv med alle farverne i spektret, gennem alle deres livserfaringer.


Farven hvid er reflekterende og stimulerer åbenhed, vækst og kreativitet. Du kan ikke gemme dig bag den, da den forstærker alt på sin vej. Farven hvid er renlighed i den ultimative forstand. Derfor er den traditionelt båret af vestlige brude, og grunden til, at læger bærer hvide jakker. 


Hvid er en farve, der beskytter og opmuntrer. Den tilbyder en følelse af fred og ro, trøst og håb, og hjælper med at lindre følelsesmæssige forstyrrelser. Den hvide farve skaber en følelse af orden og effektivitet, og er en stor hjælp, hvis du har brug for at rydde op i dit liv. 


Farven hvid tilbyder en indre udrensning og rensning af dine tanker, følelser og i sidste ende, din ånd. Den er forfriskende og styrker hele dit energisystem. Selvom der er meget få negative sider ved farven hvid, kan for meget hvid (især i den vestlige kultur) virke koldt, isoleret og tomt. Hvid kan give en følelse af sterilitet, distance og manglende interesse.


I andre kulturer er den hvide farve traditionelt forbundet med død og sorg. I disse kulturer betyder død normalt slutningen af et liv og begyndelsen af andet. Så i farvepsykologi holder betydningen med nye begyndelser stadig. 


Hvid kan indikere  afslutningen af en cyklus i dit liv – du kan føle dig tiltrukket til hvidt tøj og hvide omgivelser på et tidspunkt, hvor du bevæger dig i en ny retning i dit liv – for eksempel ved at planlægge en rejse for første gang, hvis du flytter bopæl efter at have boet det samme sted i lang tid, eller søger et nyt forhold eller en ny karriere. 


Mange mennesker bruger hvid som en tilbagekaldelse af deres ungdom og uskyld. Det minder dem om en tid, hvor livet var lettere og mindre kompliceret. 


(Kilde: farvernesbetydning.dk)


Hvid rummer hele farvespektret og helbreder hele legemet. Farven er fremragende til at fjerne gift fra kroppen og rense den. 


Når man behandler med farven hvid, er det vigtigt at kombinere den med en anden farve, der gavner den del af kroppen, som skal helbredes.


Hvid hjælper til klarhed og forståelse. Det er en farve, der modsvarer valgfrihed, ærlighed, renhed, beskyttelse og eftertænksomhed. 


Den støtter mennesker i at forfølge deres drømme, giver dem mod til at møde deres udfordringer og viser dem et større perspektiv.


Brug hvid til at skabe balance, forny din spirituelle styrke og vision og åbne til uanede muligheder. Hvid har også en evne til at få negative tanker og følelser mellem mennesker til at forsvinde. 


Den bringer fred og trøst på højeste niveau.

Hvid repræsenterer integritet, lys, hellighed, sandhed og overgivelse. 


Den blødgør, fugter og revitaliserer huden og kan være meget gavnlig ved helbredelse af hudlidelser. Hvid virker også kølende og forfriskende, hvilket er grunden til, at mennesker ynder at gå i hvidt, når det er varmt.


For megen brug af hvid kan give en følelse af at være druknet og tømt for kræfter. 


(Kilde: Kroppens Hemmelige Sprog, Inna Segal)