udkom!
- i den bedst mulige udgave

udkom!


- i den bedst mulige udgave


Guld


Hvis du kan lide farven guld, så har du sandsynligvis en charmerende personlighed som udstråler selvtillid og karisma. Du er venlig, men kan også være ret egoistisk. Du kan være lidenskabelig, men samtidig ængstelig. Du er selektiv og vil måske endda blive opfattet som diskriminerende. 

Farven guld har forskellige betydninger alt efter hvilken verdensdel man befinder sig i, på tværs af kulturer, religioner osv.


Succes, præstation og triumf er i farvepsykologiens verden angivet med farven guld. Farven er også forbundet med overflod, velstand og velvære, samt ekstravagance, prestige, raffinement og elegance. 

Hvor sølv repræsenterer ‘feminin energi’ repræsenterer guld maskulinitet. Farven guld betragtes som en meget opløftende og positiv farve, som gør dig optimistisk, oplyst og åndelig bevidst. 


Farvens betydning omfatter også gavmildhed, glæde, tradition og glans.

Farver kan også have negative konnotationer og her kan farven guld stå for ulighed mellem rig og fattig, utroværdighed, selvretfærdighed og egoisme. 


Iført alt for meget guld kan man blive opfattet som nærig, uvenlig eller overambitiøs.


Lys guld fanger øjet og repræsenterer inspiration og aktivering af de åndelige energier.

Mørk guld er rigere, varmere og mere intens. Den mørke nuance kan forbindes med udmattelse og stress.


Guld inspirerer til bedre forståelse og kendskab af dig selv. Øger medfølelse, kærlighed generøsitet og giver dig lyst til at dele din visdom og rigdom. 


(Kilde: farvernesbetydning.dk)
Guld tiltrækker rigdom, udvider nervesystemet og øger bevidstheden. Farven hjælper os til at komme i kontakt med visdom, dyb viden, selvtillid, indre styrke, mod og glæde.


Det er en kraftig virkende farve til at helbrede alle sygdomme med, og den gør os fri af følelser som frustration, utilstrækkelighed og ørkesløshed. 


Den hjælper med at opløse traumer og skabe en følelse af velvære.


Guld kan medvirke til at behandle ar, depression, fordøjelsesproblemer, irriteret tyktarm, parasitter, problemer i overgangsalderen og reumatisme.


Guld har en kraftig og beskyttende energi, der styrker alle områder af kroppen og ånden og hjælper dig til at acceptere det, der sker i livet. 


Brug guld til at opnå klarhed ved beslutningsprocesser og til at få forbindelse med den åndelige dimension. 

Men vær forsigtig, da guld kan overvælde kroppen. Brugen af farven må ikke overdrives.


(Kilde: Kroppens Hemmelige Sprog, Inna Segal)