udkom!
- i den bedst mulige udgave

udkom!


- i den bedst mulige udgave

Gul


Gul er den lyseste farve, som det menneskelige øje kan se. Den repræsenterer ungdom, sjov, lykke, sol og andre glade følelser. Det er en munter og energisk farve. Farven gul relaterer til det at lære. Det er en farve, som resonerer med den venstre (eller den logiske) side af hjernen, hvor den stimulerer vores mentalitet og opfattelsesevne. 


Farven gul inspirerer tanker og nysgerrighed. Den er kreativ fra et mentalt synspunkt – farven, der giver nye ideer. Den gule farve hjælper os til at finde på nye måder at gøre tingene på. Det er den praktiske tænker, altså ikke drømmeren. Gul er den bedste farve til at skabe begejstring for livet og kan vække større tillid og optimisme. Den elsker udfordringer, specielt af den mentale slags.


I farvepsykologi omtaler man gul som farven for kommunikation. Det er taleren, netværkeren og journalisten, der alle arbejder og kommunikerer på det mentale plan. 

Farven gul er videnskabsmanden, som konstant analyserer tingene og kigger metodisk på begge sider af sagerne, før han tager en beslutning. Gul er også entertaineren, komikeren og klovnen. Den gule farve hjælper med at tage beslutninger og relaterer til tankernes klarhed og nye ideer. Gul hjælper os med at fokusere, studere og huske informationer, hvilket f.eks. kan være nyttigt i eksamens situationer.


Farven gul kan dog også være angstfremkaldende, da den bevæger sig hurtigt fremad i livet, hvilket kan gøre os nervøse. Den kan forbindes med at være bange, en kujon, eller misundelse. Du har sikkert hørt om udtrykket “gul (og grøn) af misundelse”. Gul har også en tendens til at gøre dig mere analytisk og kritisk rent mentalt, hvilket inkluderer selvkritik, såvel som kritik overfor andre. 


Farven gul sætter følelser til side og tanker kommer fra hovedet oftere end fra hjertet. Gul stoler mest på sig selv og foretrækker ikke at blive følelsesmæssigt involveret. Den relaterer til vores ego, vores selvtillid, hvordan vi ser os selv og hvordan andre ser os.


Hvis du gennemgår større ændringer i dit liv, vil du måske opdage, at du ikke tolererer farven gul særlig godt – dette vil som regel passere. Det betyder bare, at du i øjeblikket har svært ved at kapere alle de nye ting i dit liv og at gul vibrerer for hurtigt for dig, hvilket  gør dig stresset.  Gul gør det imidlertid lettere at tage beslutninger og tænke klart. Gul stimulerer nervesystemet, skærper hukommelse og koncentration og opfordrer til kommunikation. 


Mørkegul repræsenterer forsigtighed, jalousi, forfald og sygdom. Lysegul forbindes med intelligens, friskhed og glæde.

(Kilde: farvernesbetydning.dk)Strålende, solrig, glad, sjov, overstrømmende, frugtbar og forfriskende – gul er intellektets farve og bruges til at stimulere de mentale processer. 


Farven giver hjernen energi og hjælper dig til at tænke hurtigt og klart. Gul er fremragende i forbindelse med beslutningsprocesser, og farven styrker hukommelsen, udtryksevnen og kreativiteten. Den kan give et klart fokus, når man skriver, læser, studerer- eller går til eksamen, og den inspirerer nytænkning, der giver adgang til vigtig information. 


Gul kan hjælpe dig til at slippe fortidens negative mønstre, få pessimismen til at lette og øge selvfølelsen - den gør det muligt at kigge på dybtliggende problemer og løse dem.


Lad gul bringe glæde, fornyelse af dig selv, optimisme, underholdning, latter og indre styrke ind i livet. Få gavn af farvens evne til at mindske stress og lette nervøs anspændthed. Gul hjælper også til at stimulere og reparere beskadigede celler og er udmærket til at regenerere nerver.


Gul renser blodet, fjerner affaldsstoffer og stimulerer lymfesystemet. Den dulmer betændelse, løsner forstoppelse, åbner for blodtilstrømning, renser slimhinderne og hjælper til vægttab og fjernelse af appelsinhud. 


Endvidere kan gul bruges i behandlingen af anoreksi, eksem, fordøjelsesbesvær, forstoppelse, udskillelse af giftstoffer, gigt, hedeture i overgangsalderen, lammelse, menstruationssmerter, sukkersyge og problemer med ører, hud, nyrer, lever, bugspytkirtel, galdeblære, hormonsystem og milt. Samtidig er gul mindst lige så god til at rense indvolde og lever- og hjælpe til med at komme af med orm og parasitter.


 Herlige måder at forbinde sig med gul på, er gennem sollys, blomster og mad.


Brug dog gul med lidt forsigtighed. For meget af farven kan føre til overstimulering, udmattelse og nedtrykthed. 


(Kilde: Kroppens Hemmelige Sprog, Inna Segal)