udkom!
- i den bedst mulige udgave

udkom!


- i den bedst mulige udgave


GrønGrøn er farven for natur og sundhed. Den repræsenterer vækst, natur, penge, frugtbarhed og sikkerhed. Farven grøn er en afslappende farve, der er behagelig for øjet og som efter sigende skulle have en helbredende kraft. 

Den bruges ofte til at repræsentere noget, der har med sundhed at gøre. Mange farmaceutiske og ernæringsmæssige virksomheder, bruger grønne farver i deres logoer og i deres materiale, til at reklamere for sikre og naturlige produkter.


Mørkegrøn er ofte forbundet med militæret, penge, finans- og bankvirksomheder. 

Den grønne farve er fuld af balance og harmoni. Fra et farvepsykologisk perspektiv, er det farven grøn, der sætter hjertet og følelserne i balance, og skaber ligevægt mellem hovedet og hjertet. 


Den grønne farve er en følelsesmæssigt positiv farve, som giver os evnen til at elske og pleje os selv og andre betingelsesløst. Som naturlig fredsstifter, skal grøn undgå tendensen til at blive en martyr. 


Farven grøn elsker at observere, er en god lytter og vejleder, og egner sig som f.eks. socialrådgiver. 


Grøn elsker at bidrage til samfundet. Den arbejder gerne med velgørenhed og er den gode forælder og hjælpsomme nabo. 


(Kilde: farvernesbetydning.dk)

Grøn hjælper til at overvinde frygt, berolige kroppen og løse op for frustration og vrede. Hvis du arbejder med problemer fra fortiden, kan du bruge grøn som en hjælp til at skabe harmoni i alle situationer. 

Farven kan også hjælpe dig til at træffe kloge beslutninger og valg. Grøn hjælper til at tø vrede op i forhold og til at hele hjertesorg. Den bidrager til at opløse negative mønstre og forestillinger og kan styrke din centrering og afhjælpe chok i stressede situationer. 


Hvis du har behov for at slappe af, meditere og blive helbredt, kan farven forny din energi. Grøn giver håb, øger selvværdsfølelsen og tiltrækker penge og overflod. Det er en farve, der er forbundet med frugtbarhed, sandhed, ungdommelighed, uskyld og helbredelse, og den kan også fungere som elskovsmiddel, der kan stimulere den seksuelle energi.


Rens blodet og genopbyg helbredet med grøn; farven har antibakterielle egenskaber. Grøn kan også revitalisere hjertet, leveren, lungerne, nervesystemet og thymuskirtlen, og den stimulerer væksten, så brækkede knogler vokser sammen, muskler opbygges og væv gendannes. 


Ud over dette kan grøn være en hjælp til at helbrede agorafobi, astma, forhøjet blodtryk, mavesurhed, halsbetændelse, hjertelidelser, hovedpine, høfeber, klaustrofobi, kolik, kønssygdomme, laryngitis, mavesår, nervøse tics, rygproblemer, stammen, søvnløshed og udmattelse.


På den anden, mere negative side, har grøn også været knyttet sammen med misundelse, jalousi og overtro.


 (Kilde: Kroppens Hemmelige Sprog, Inna Segal)