udkom!
- i den bedst mulige udgave

udkom!


- i den bedst mulige udgave


Grå


Farven grå er en følelsesløs farve. Den er fritstående, neutral, upartisk og ubeslutsom. Fra et farvepsykologisk perspektiv, er den grå farve et kompromis – den er hverken sort eller hvid. Den er overgangen mellem de to farver. Jo tættere grå kommer på sort, jo mere dramatisk og mystisk bliver den. Jo tættere den grå farve kommer på sølv eller hvid, jo mere lysende og levende bliver den.


Den grå farve er opleves ofte som ret kedelig, når den står helt alene.

Da grå både er ubevægelig og følelsesløs, er den også meget solid og stabil, hvilket skaber en følelse af ro. Den er afdæmpet, rolig og reserveret, hverken særlig energifyldt eller spændende.


 I betydningen af farver, er grå konservativ, kedelig, trist og deprimerende på den ene side, men elegant og formel på den anden side, dog aldrig særlig glamourøs.


Grå er konventionel, pålidelig og praktisk. Det er en moden og ansvarlig farve, som ofte forbindes med det grå hår og alderdom. Den vil aldrig være i centrum, den dynamiske leder eller direktør – det er den for sikker og nedtonet til. Grå kan kvæle og undertrykke energi, men den er også en stabil base, som kan bidrage med nyt og positivt.


Grå er kontrolleret. Den har en stabiliserende effekt på andre farver den kommer i kontakt med, nedtoner de stærkere og klarere farver, og oplyser de blødere farver. 


Den grå farve er sjældent en perfekt blanding af sort og hvid – ofte har den elementer af andre farver, såsom blågrøn, pinklilla eller gul i sig. Det opløfter og aktiverer den.

For meget gråt skaber tristhed og depression, og en tendens til ensomhed og isolation. Tilføjes andre farver ændres dette. 


De fleste mennesker er ligeglade med farven grå. I nogle virksomheder støder man på ansatte i gråt jakkesæt – konservative, pålidelige, formelle, uafhængige – og måske en anelse kedelige.


Lysegrå er afslappende og beroligende. Den kan hjælpe i vanskelige livssituationer.

Mørkegrå er alvorlig, højtidelig og ufleksibel. Den forbindes med selvfornægtelse og selvdisciplin. 


(Kilde: farvernesbetydning.dk)
Grå er en nyttig farve, hvis du er ved at lære at scanne kroppen. Farven kan hjælpe dig med at finde lokeringer i kroppen eller auraen.


Grå kan også give dig informationer om en anden persons mentale, følelsesmæssige og fysiske tilstand, og den rummer et alternativt perspektiv, når man skal klare krævende situationer, man føler er håbløse.


For meget grå kan give dig en følelse af ligegyldighed, udslukthed og følelsesmæssig tomhed.


 (Kilde: Kroppens Hemmelige Sprog, Inna Segal)