udkom!
- i den bedst mulige udgave

udkom!


- i den bedst mulige udgave


Blå


Blå er en kølig og beroligende farve, der viser kreativitet og intelligens. Farven blå er en populær farve blandt store virksomheder, hospitaler og flyselskaber. Det er en farve, som symboliserer loyalitet, styrke, visdom og tillid. Farven blå har en beroligende virkning på psyken. Blå er farven på himlen og på havet og den bruges ofte til at repræsentere disse billeder. 

Blå er en farve, der generelt ser godt ud i næsten alle nuancer, og er en populær farve, især blandt mænd.


Blå er oprigtig, tilbageholdende og stille, og kan ikke lide at gøre et stort nummer ud af tingene eller tiltrække for meget opmærksomhed. Blå hader konfrontation og kan lide at gøre tingene på sin egen måde. Fra et farvepsykologisk perspektiv, er den blå farve pålidelig og ansvarlig. Den stråler af indre sikkerhed og tillid. Du kan stole på at farven blå kan tage kontrol og gøre det rigtige i vanskelige situationer. 


Den blå farve har behov for orden og planlægning i sit liv, herunder måden den lever og arbejder på.

Blå søger fred og ro og promoverer fysisk og mental afslapning. Farven blå reducerer stress, og skaber en følelse af ro, afslapning og orden. Prøv selv og læg dig på ryggen og kig op i en lyseblå skyfri himmel. Blå sænker stofskiftet. Jo blegere den blå farve er, jo mere føler vi os fri.


I farvernes betydning, er blå dygtig til en-vejs kommunikation, især kommunikation ved hjælp af stemmen – det er læreren, den offentlige taler. Farven blå er hjælperen, redningsmanden, din ven i nød. Den blå farves succes er defineret af kvaliteten og mængden af dens relationer. Den er en giver, ikke en tager. 


Blå kan lide at opbygge stærke, tillidsfulde relationer, og bliver dybt såret, hvis tilliden bliver forrådt. Farven blå beroliger og afslapper og modvirker kaos. Den åbner for kommunikation og udvider dit perspektiv og intuitionsevne. Farven giver en følelse af kølighed og fred.


Lyseblå repræsenterer sundhed, healing, ro, forståelse og blødhed. Mørkeblå forbindes med viden, magt, integritet og seriøsitet.


(Kilde: farvernesbetydning.dk)
Blå skaber en følelse af ro, sindsligevægt og fred ved at dulme sindet. Farven beroliger nerverne, bekæmper infektioner og renser auraen. Den kan bringe mennesker i kontakt med deres sandhed og forbindelsen til det guddommelige.


Hvis du mentalt omgiver dig med blå stråler, kan det hjælpe til at beskytte mod tunge energier og bringe dig tilbage i dit eget centrum. Blå er en farver, der rummer tålmodighed, tro, accept, tilgivelse og uafhængighed. Den er god til at afkøle, berolige, genopbygge og beskytte.


Fysisk kan den blå farve hjælpe med til at afgifte og rense ved hudlidelser, og den normaliserer blodet, hvis det er ophedet eller hyperaktivt. Blå har også en beroligende virkning, når man føler sig nervøs, er manisk eller ophidset. Farven kan hjælpe et indadvendt menneske til at komme ud af sit skjul.


Eftersom blå har antiseptiske egenskaber, kan farven medvirke til at hele brandsår, stoppe blødninger og sænke feber. Blå er også god til at lindre nervøs irritation, øge stofskiftet og opbygge vitalitet.


Gå i blå nuancer for at forbedre din hukommelse, give slip på følelsesmæssig smerte og få kontakt til din visdom. Blå kan også være et middel til at forbedre evnen til kommunikation, opløse frygt og give selvtillid nok til at sige sin mening.

Brug farven ved lidelser som fx chok, diarre, epilepsi, forbrændinger, forhøjet blodtryk, grøn stær, grå stær, hjertebanken, hovedpine, hysteri, irriteret tyktarm, kløe, laryngitis, mavesår, reumatisme, smertefuld menstruation, solstik, åreknuder og tand- og svælg problemer.


For meget blå kan imidlertid gøre dig kold, træt, nedtrykt og sorgfuld. Hvis man lider af astma, brystinfektioner, dårligt kredsløb, forkølelser, hyperventilering og lammelser – eller blot ønsker at tabe sig, skal man kun udsætte sig selv for den blå farve i MINDRE grad. 


(Kilde: Kroppens Hemmelige Sprog, Inna Segal)